Strict Standards: Resource ID#13 used as offset, casting to integer (13) in /home/dhvfs/domains/dhvfs.com/public_html/db/mysql.php on line 209

Strict Standards: Resource ID#13 used as offset, casting to integer (13) in /home/dhvfs/domains/dhvfs.com/public_html/db/mysql.php on line 210
یزد زندگی

موضوعات

آمار کاربران

یاد ایام



جستجو




در یزد زندگی
دراينترنت
یزد زندگی: علوم دامپروری

جستجو پیرامون این موضوع:    
[ برگشت به صفحه اصلی | انتخاب موضوع جدید ]

باشگاه خبرنگاران - هزاران کرم ابریشم با تنیدنِ تارهای ابریشم بر درختی در سوئیس از خود محافظت می کنند. به گفته پژوهشگران، این کرم ها از نژاد خاصی به اسم اسپیندل ارمیز هستند، که برای در امان ماندن از خطر پرندگان و دیگر حیوانات با چنین کاری از خودشان محافظت می کنند و بعد از ۶ هفته تبدیل به پروانه می شوند.

نویسنده : admin
بازدید [ 780 ]

عکس فاخته (یاکریم) در سایز اصلی

عکس از محسن سالاری، بهار 94

نویسنده : admin
بازدید [ 353 ]

باشگاه خبرنگاران جوان: در طی شصت سال گذشته، در فصل تعطیلات مزرعه پرورش بوقلمونُ گاتزی در ایالت کنکتیکت توانسته است بازدیدکنندگان بسیاری را به خاطر حیوانات رنگی‌اش به خود جذب کند. بیل گاتزی، صاحب مزرعه می‌گوید: سنت رنگ‌آمیزی کردن پرندگان به دهه 40 میلادی بازمی‌گردد؛ یعنی اندکی پس‌ازآنکه پدربزرگش این مزرعه را احداث کرد. در ابتدا در ایام تعطیلات بوقلمون‌ها را به‌عنوان هدیه، رنگ می‌کردند و به کودکان می‌دادند اما به‌تدریج مسئله جدی شد و بازدیدکنندگان از راه‌های دور برای تماشای حیوانات به مزرعه می‌آمدند. از آن زمان تا به امروز هرساله در هفته اول ماه نوامبر یک جین از بوقلمون‌ها را رنگ می‌کنند و در قفسی جلوی دید عموم قرار می‌دهند که تا روز قبل از کریسمس هم همان‌جا نگهداری می‌شوند.

نویسنده : admin
بازدید [ 408 ]

تاپ تاپ - این نیم کره شیشه ای خلاقانه اثر هنرمندی با نام Velda است که به ماهی ها اجازه میدهد در سطحی بالاتر از سطح آب شنا کنند و اطرافشان را بهتر ببینند و همچنین با بزرگ نمایی تصویرشان منظره جالبی هم پدید می آورند.

نویسنده : admin
بازدید [ 675 ]

ایران ناز - در پدیده ‌ای نادر در روستای حاجی آباد بافق، گوسفندی با پنج شاخ زندگی می ‌کند. صاحب این بره یک ساله اظهار داشت: زمانی که این بره به دنیا آمد، همه شگفت زده شدیم زیرا این بره در بدو تولد شش شاخ داشت. یکی از شاخ های این بره بر اثر برخورد با شی، شکسته اما اثر آن هنوز هست و این گوسفند یک ساله اکنون با پنج شاخ زندگی می کند. احتمال دارد این بره به دنبال جفت گیری با گوسفندان کوهی متولد شده باشد که بسیار زیبا است. رئیس اداره دامپزشکی بافق در این باره اظهار داشت: گرچه نژادهای چند شاخی گوسفند وجود دارد اما از نظر تعداد بسیار کم هستند و وجود پنج شاخ پدیده‌ای نادر است. چند شاخی گوسفندان در اثر خصوصیات ژنیتیکی گوسفند است که این خصوصیت به نسل‌های بعدی نیز منتقل می ‌شود.

نویسنده : admin
بازدید [ 867 ]

ماهی قرمزسالیان سال است که ماهی قرمز با آنکه با حرف سین شروع نمی‌شود به واسطه تحرک و پویایی ذات و سرخی رنگش و به واسطه شفافیت آب محیط زندگی‌اش مهمان نوروز ایرانیان است. به گزارش باشگاه خبرنگاران: ماهی قرمز نماد برج (حوت) یا برج ماهی در گاه شماری شمسی برجی است. حوت صورت دوازدهم از صورت فلکی منطقه البروج است که در نیم کره شمالی آسمان به شکل ماهی تجسم شده و در اصطلاح گاه‌شماری برج دوازدهم از برج‌های دوازده گانه پس از دلو و پیش از حمل برابر اسفند است. ماهی قرمز که تاریخچه 2500 ساله را پشت سر نهاده به عنوان قدیمی‌ترین ماهی خانگی و زینتی به شمار مي آید در روزهای پایانی سال در دست پیران، جوانان و کودکان مشاهده می‌شود زیرا همه معتقدند که وجود ماهی نشانه برکت و پیروزی و سرزندگی است، در میان استقبال مردم از ماهی قرمز بیش از ماهی سیاه است زیرا قرمز نماد قدرت آرامش، تولد دوباره و نشانه‌ای از سرخی خورشید بوده و رنگ سیاه نشانه غم و اندوه، تاریکی و یادآور مرگ است. علاوه بر آنکه رنگ زیبای این موجود آرامش را به انسان هدیه می‌دهد، تحرک و شور و شوقش باعث تحرک و شادابی کودکان نیز می‌شود. در کشور چین با فرار رسیدن عید ماهی قرمز را رها می‌کنند تا زندگی جریان یابد ولی ما این ماهی زیبا را که نماد مینوی زندگی‌ است در تنگ بلورین اسیرش می‌کنیم و همزمان با رشد سبزه‌های سفره‌ هفت‌سین و باروری زمین هر روز او را به مرگش نزدیکتر می‌کنیم. عمر این مهمان آبزی سفره هفت‌سین بین 12 تا 20 سال بوده که در شرایط مطلوب به 30 سال نیز می‌رسد اما حالا دراین تنگ‌های بلورین حتی شاید به یک روز هم نرسد. گفتنی است: هر ساله در ایام نوروز حدود 5 میلیون قطعه ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت‌سین و نگهداری درون ظروف دهانه تنگ و خیلی کوچک یا با رنگ تیره که مانع از ورود نور و اکسیژن می‌شود می‌میرند در صورتیکه که اگر آن‌ها را درون ظروف شیشه‌ای بزرگ و دهان گشاد با رنگ روشن نگهداری کنیم، علاوه بر آنکه بر عمرشان می‌افزایییم می‌توانیم در 13 فروردین به منزلگاه طبیعی‌شان باز گردانیم تا دریچه‌ای برای شناخت بیشتر آئین‌های نوروزی باشند... منبع: عصر ایران

نویسنده : admin
بازدید [ 1113 ]

ماهی قرمزسازمان دامپزشکی کشور 18 توصیه بهداشتی جهت خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز را اعلام کرده است: - ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه نمایید، از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهیها را به صورت متراکم و در محل و درشرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می نمایند خودداری کنید، همچنین ماهی قرمز دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد. - ازخرید ماهیانی که دارای علایمی همچون باله ها به صورت تاخورده و جمع شده درآمده باشد، دراطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود، روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده شود و یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد، لبه باله ها خورده و ساییده شده باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنکه در یکجا قرارگیرد پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، چشم ها به صورت یکطرفه و یا دوطرفه بیرون زده باشد، پولکهای ماهی ریخته باشد، خودداری نمایید. - در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز به طور مثال درخانه و کنارسفره های هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد، حداقل یک لیتر منظور شود، ضمن اینکه یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزیین آکواریوم و تنگهای ماهیان استفاده ننمایید. - شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلولهای نمک طعام (30 گرم در لیتر به مدت ده دقیقه)، ترکیبات آمونیوم 4 تایی به مقدار1-1/0 گرم در لیتر آب به مدت 1تا 15 دقیقه و یا ترکیبات یددار به مقدار 200 میلی گرم در لیتر آب به مدت 10 ثانیه، استفاده از دستکش به خصوص برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی از دیگر توصیه های سازمان برای خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز است. - شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر باردست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد ازکاربا آکواریوم، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی درجاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملا بسته ورعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی توصیه شده است. - ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده ازغذای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا دوبار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود. - رعایت دوره ای حداقل 2هفته ای قرنطینه ای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه، جداسازی تمامی موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان و طی دوره زمانی برای آنها، مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی، مراجعه به پزشک درصورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی های پوستی از سوی سازمان دامپزشکی به مردم توصیه شده است. - آب مورد استفاده برای این منظور باید بهداشتی بوده و درمورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود و یا برای تعادل گازها و خروج کلرقبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود. - درصورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصورمجازمشخص شده برای این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود هدیه و یا به آکواریوم دارها تحویل دهید همچنین از قراردادن آکواریوم ها و تنگهای ماهی درجلوی نورمستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری كنید.... منبع: تک ناز

نویسنده : admin
بازدید [ 993 ]

بچه کندوكندوي اصلي كه از انها بچه بيرون امده است در هر حال تعدادي سلول ملكه و مقداري جمعيت براي خود نگه مي دارد ولي به يك كندوي نسبتا ضعيف تبديل خواهد شد. بچه هاي بيرون زده را بايد به هر نحوي جمع اوري نموده ودر كندوي جديد مستقر كرده و به عنوان يك كلني جديد از انها مراقبت كرد.با تتوجه به مكان خوشه زدن بچه زنبور روش جمع اوري ان فرق مي كند.چون توده افراد بچه زنبور به علت زياد خوردن عسل سنگين شده اند وخانه ندارند بسيار ارام بوده و خيلي كم نيش ميزنند.معمولا وقتي انها نيش مي زنند كه ضربه يا فشار بر انها وارد بيايد.در غير اين صورت اصلا حالت تهاجمي و حمله به خود نمي گيرند.در نتيجه مي توان انها را به راحتي با استفاده از يك برس نرم و يا با يك تكان ملايم از محل استقرار به درون محفظه اي منتقل كرد. 1- گرفتن بچه كندو از درخت: ابتدا يك كندوي تميز را با تعدادي حدود 5-4 قاب كه شامل يك ديواره اجدار و سه عدد پوكه يا كادر با موم بافته شده به رنگ سفيد متمايا به قهوه اي روشن فراهم ميكنيم.علاوه بر يكقاب پر از عسل و گرده نيز در يك طرف كندو و مابين بقيه قابها گذاشته مي شود.ترتيب قرار گرفتن اين كادرها به صورت زير است:از سمت بدنه،ابتدا يك پوكه،بعد قاب عسل و گرده،شپش يك عدد پوكه و بعد از ان يك كادر باموم اجدار و در اخر نيز يك موم بافته يا پوكه گذاشته مي شود.اين روش اماده سازي كندو معمولا براي گرفتن بچه زنبور طبيعي لازم است.نحوه انتقال بچه به اين كندو به شرح زير است: الف- اگر ارتفاع محل و جاي قرار گرفتن بچه كندو به قدري باشد كه بتوان با رفتن روي كندوي ديگر و يا چهار پايه و نردبان مطمئن كندوي اماده شده را به زير خوشه بچه طبيعي رساند انجام كار خيلي راحت خواهد بود.اگر بچه كندو بر روي شاخه باريكي از ئرخت باشد با يك ضربه ناگهاني تمام زنبورها را به داخل كندو تكانده مي شود.ولي اگر بچه كندو بر رويشاخه كلفت و يا تنع درخت خوشه بسته باشد وتكان دادن عملي نباشد كار انتقال به وسيله يك برس نرم و با احتياط انجام شده و زنبورها در داخل كندو قرار مي گيرند. ب- چنانچه محل استقرار بچه كندو مرتفع باشد و دسترسي به ان و بردن كندوي اماده به ان نقطه ممكن نباشد در صورتي كه شاخه باريك باشد ابتدا خوشه را در داخل يك كيسه نموده ودرب ان را با نخ مي بندند و شاخه را با اره بريده و در زنبورستان بچه زنبور را به كندو منتقل مي كنند....

نویسنده : admin
بازدید [ 1132 ]

میگو● مقدمه: میگوها از خانواده سخت پوستان هستند و در دریا زندگی می کنند و تنها برخی از گونه های آن در آب شیرین یافت می شوند در ایران میگوهای خوراکی اب شور در دربای عمان و خلیج فارس زندگی می کنند این میگو را دریایی می نامند این میگو به وسیله لنج – کشتی صید شده و به ساحل حمل می شود و در ساحل بر حسب اینکه عمل آوری شود و یا بصورت تازه به بازار مصرف انتقال یابد نیز مسیر جداگانه ای را می پیماید .● انواع: نوع دیگر میگو میگوی پرورشی است که در سواحل خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از اب دریا که توسط کانال به سمت مزارع هدایت شده مستقیما در محیط دریا پرورش داده می شود تفاوت میگوی پرورشی و دریایی عملا بر تفاوت گونه نژاد و در صید و روش عرضه میگو است.● روشهای تشخیص میگو های سالم و غیر سالم : میگو بدلیل دارا بودن اسید های چرب غیر اشباع خیلی سریع خراب می شود چون تمام اندامهای گوارش میگو در ناحیه سر قرار دارد . شروع مرحله فساد از ناحیه سر با قسمت بدن است که با شروع مرحله فساد ،سر میگو را جدا کرده و بدون سر به فروش می رسانند . در مرحله بعد پوست میگو را جدا کرده و عضله تنها می ماند البته این بدان معنی نیست که هر میگوی بسته یندی شده بدون سر دارای مشکل است چون ممکن است بر اثر بازار مصرف میگو را سر کنی و یا آن را پوست کنی و به فروش برسانند . پس میگو باید با سر بوده و سر آن سفت و محکم به بدن چسپیده با شد رنگ میگو بسته به گونه ، نژاد و محیط زندگی متفاوت است ولی بعد از پخت تقریبا تمامی میگو ها به رنگ صورتی مایل به قرمز در می آیند که شدت این رنگ نشانه سلامت میگو است . هر چقدر از پخت کمتر صورتی شود کیفیت پایین تری دارد ، رنگ میگو باید یکنواخت بوده و لکه های سیاه درشت نداشته باشد . خال های ریزه پراکنده در سطح بدن طبیعی است . میگوی تازه بوی بدی ندارد و فقط بوی خاص میگو را دارد . که اصلا تند نیست ، ولی در صورت خراب شدن بوی شدید و تند آمونیاک از آن استشمام می شود . از نظر نوع پرورشی و دریایی آن هیچ فرقی ندارد . یعنی میگوی دریایی که از لب ساحل بلافاصله بعد از صید به فروش می رسد بدون بو است . در مورد نگهداری میگو ، باید گفت اگر میگو را بصورت تازه از شهر های جنوبی خریداری می نمائید باید در همان محل فقط سر را جدا کرده و با پوست فریز کنید . اگرمیگو به صورت بسته بندی شده و منجمد خریداری می شود باید به تاریخ تولید و انقضا و کد بهداشتی جعبه دقت شود . سپس آنرا در فریزر خانگی و حدود ۱۸- درجه سانتی گراد نگهداری کرد، بسته بندی باید بصورتی باشد که مجبور به دو بار فریز کردن میگو نشوید برای این کار می توان وقتی میگو خریداری شد بیش از حالت انجماد خارج شود باید سر میگو را جدا کرد و آنرا در پلاستیک به اندازه مصرف هر وعده قرار داد و البته فوری آنرا داخل یک جعبه و درون فریزر گذاشت . میگوی را که پوست آن کنده شده به مدت زیاد نمی توان در فریزر نگه داشت ، مگر در شرایط خاص و بسته بندی خاص که حتی در آن صورت هم مدت نگهداری طولانی نیست . ● ارزش غذایی میگو : گوشت گوسفند ، گوساله ، مرغ، ماهی و میگو جزو غذاها با پروتیین بالا محسوب می شوند که معمولا نیاز پروتیینی بدن باید توسط آنها تامین شود . همچنین میزان کلسترول در ۱۰۰ گرم میگو حدود دو سوم میزان کلسترول در یک تخم مرغ ۵۰ گرمی است یعنی در وزن مساوی میزان کلسترول میگو یک سوم کلسترول تخم مرغ است با این تفاوت که در میگو میزان اسید چرب اشباع که برای سلامتی مضر است صفر است که می تواند به کاهش کلسترول خون کمک کند . بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه راکفلر آمریکا صورت گرفته و به تایید انجمن متخصصان قلب آمریکا رسیده و در مجله نظام پزشکی ایران نیز به ثبت رسیده است کلسترول موجود در میگو باعث افزایش کلسترول خون نمی شود و اصولا آن چه که علت اصلی افزایش کلسترول خون است اسید های چرب اشباع به شمار می روند. میگو مقدار قابل توجهی املاح ضروری به خصوص فسفر و آهن دارد که به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است . نکته قابل توجه دیگر اینکه در غذا های دریای به دلیل کمتر بودن بافت پیوندی به نسبت سایر غذاهای گوشتی آنها نرمتر بوده و این واقعیت به خصوص پس از پخت مشخص می شود به همین دلیل غذاهای دریایی و از جمله میگو برای افراد مسن که بدلیل وضعیت دهان و دندان کمتر به جویدن و هضم غذا هستند بسیار مفید است . منبع: آفتاب

نویسنده : admin
بازدید [ 1074 ]

ابزار هدایت به بالای صفحه